Изложба на Младинската керамичка работилница 2018 во ДСУЛУД „Лазар Личеноски“- Скопје

Четврток (15.11.2018г.)

Поч. 20ч.

Во Петок (16.11.2018 год.) во Ликовната галерија при Центарот за култура „Кочо Рацин“ ќе се одржи изложба на фотографии „ТИ“ на Ана Аврамоска со почеток од 18 часот.

Ана Аврамоска Сиљаноска е родена на 6 октомври 1989 година во Кичево.

Покрај формалното образование , уште од мали нозе експериментира со уметничкото изразување низ многу различни медиуми, а најмногу визуелните и наративните.

Зад себе има неколку групни и три самостојни изложби на уметнички фотографии во земјата и во странство и бројни мултидисциплинарни соработки со разни уметници од многу земји во најразлични визуелни формати.

Промоцијата ќе се одржи во библиотеката од Центарот за култура „Кочо Рацин“ на 26 Октомври со почеток од 18 час. 

Повеќе...

Во Центарот за култуа (голема сала) во Среда (24.10.2018г.) ќе се одржи промоција на книгата „Кичево и Кичевско(1894-1904)“на Ѓорѓија Сајкоски со почеток од 19 час.

Повеќе...

„Другата Марта“ промоција на 17 Октомври 2018 г. во 13 часот во библиотеката при Центарот за култура „Кочо Рацин “.

Втор дел на романот Марта
„Другата Марта“ е само продолжение на приказната, но читателите можат да ја доживеат и како засебен роман со нови заплети и расплети, со разрешување на многу загатки и чуденки што ги носи тинејџерската возраст.

Повеќе...

Анкета

Дали ви се допаѓа веб страната?
 

Врски

Macedonia Timeless

Exploring Macedonia

Културата во Р.М.

 

Контакт

Н.У. Центар за култура "Кочо Рацин" - Кичево
"Александар Македонски" бр. 72
Кичево, 6250
Република Македонија
Библиотека: +389(0)45221075
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Вести од културата