Промоцијата ќе се одржи во библиотеката од Центарот за култура „Кочо Рацин“ на 26 Октомври со почеток од 18 час. 

Повеќе...

Во Центарот за култуа (голема сала) во Среда (24.10.2018г.) ќе се одржи промоција на книгата „Кичево и Кичевско(1894-1904)“на Ѓорѓија Сајкоски со почеток од 19 час.

Повеќе...

„Другата Марта“ промоција на 17 Октомври 2018 г. во 13 часот во библиотеката при Центарот за култура „Кочо Рацин “.

Втор дел на романот Марта
„Другата Марта“ е само продолжение на приказната, но читателите можат да ја доживеат и како засебен роман со нови заплети и расплети, со разрешување на многу загатки и чуденки што ги носи тинејџерската возраст.

Повеќе...

Во Центарот за култура „Кочо Рацин“ (голема сала) во Сабота (20.10.2018) кинопроекција на филмот „Кобра“ (Животна приказна на боречката легендата Шабан Трстена) со почеток од 16 часот.

Име на филм : Кобра / Година: 2018 / Земја: Македонија / Јазик: Македонски, Албански, Турски, Руски / Времетраење: 48 мин.
Синопсис:
Документарен филм за подемите, падовите и големите успеси на легендата на боречкиот спорт Шабан Трстена, единствениот спортист од Македонија кој освоил олимписко злато. Поради непознати причини, неговите достигнувања никогаш не бил признаен од политичките авторитети и општеството.

Повеќе...

На 13 Октомври во Центарот за култура „Кочо Рацин“ се одржа Камерен концерт со почеток од 19 час.

Изведувачи:

Арџира Чолаку - флејта

Дукаѓин Исмаиљи - гитара

Гости:

Јетмир Мехмеди - гитара

Вулнет Незири - обоа

Анкета

Дали ви се допаѓа веб страната?
 

Врски

Macedonia Timeless

Exploring Macedonia

Културата во Р.М.

 

Контакт

Н.У. Центар за култура "Кочо Рацин" - Кичево
"Александар Македонски" бр. 72
Кичево, 6250
Република Македонија
Библиотека: +389(0)45221075
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Вести од културата