Во Четврток на 10.12.2009 год. во просториите на Н.У.Ц.К. "Кочо Рацин" беше отворена изложба на тема "Интернационалната кичевска ликовна колонија низ годините - Ретроспектива 1994-2009". На изложбата се презентирани 42 дела на уметници од целиот свет кои минатите 15 години твореле на колонијата.

Повеќе...

Кичевската публика ќе  има можност за  низа културно-уметнички настани во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Кичево до крајот на оваа година.

Повеќе...

Во рамките на одбележувањето на Месецот на книгата,  во библиотеката „Кочо Рацин“ во Кичево се изложени изданија на „Матица македонска“ - 150 наслови од нивните лектирни изданија за основно образование, сликовници и боенки за најмладите читатели, како и белетристика и речници.

Повеќе...

Кичевскиот културен центар "Кочо Рацин" конечно е обновен и подготвен за достојно одржување на културни манифестации. Министерството за култура за негова реконструкција и санација, во рамките на Годишната програма издвои 2,8 милиони денари. Исто така реновирање е извршено и во музејот на "Западна Македонија и НОВ".

Повеќе...

Анкета

Дали ви се допаѓа веб страната?
 

Врски

Macedonia Timeless

Exploring Macedonia

Културата во Р.М.

 

Контакт

Н.У. Центар за култура "Кочо Рацин" - Кичево
"Александар Македонски" бр. 72
Кичево, 6250
Република Македонија
Библиотека: +389(0)45221075
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Вести од културата