Документарен филм “Kryekenga e Kombit” како и Меѓународни поетски средби на Илирската Светица Тхана”.

 

23.11.2018 (Петок)

Поч. 18 час.

Центар за култура (голема сала)

Концерт по повод Денот на албанската азбука - проект финансиран од Министерство за Култура а во организација на НУ ЦК „Кочо Рацин“ Кичево каде земаа учество основните училишта, средното училиште „Дрита“ и гостите од Културниот Центар од Драч и КУД „Дед Ѓо Лули“ од Црна Гора.

22.11.2018г. (Четврток)

Поч. 18 ч.

Центар за култура (голема сала)

Борба против семејното насилство во организација на Општина Кичево преку песни и рецитали на децата од основните училишта на градот .

20.11.2018 (Вторник)

Поч. 18 ч.

Центар за култура (голема сала)

Изложба на Младинската керамичка работилница 2018 во ДСУЛУД „Лазар Личеноски“- Скопје

Четврток (15.11.2018г.)

Поч. 20ч.

Во Петок (16.11.2018 год.) во Ликовната галерија при Центарот за култура „Кочо Рацин“ ќе се одржи изложба на фотографии „ТИ“ на Ана Аврамоска со почеток од 18 часот.

Ана Аврамоска Сиљаноска е родена на 6 октомври 1989 година во Кичево.

Покрај формалното образование , уште од мали нозе експериментира со уметничкото изразување низ многу различни медиуми, а најмногу визуелните и наративните.

Зад себе има неколку групни и три самостојни изложби на уметнички фотографии во земјата и во странство и бројни мултидисциплинарни соработки со разни уметници од многу земји во најразлични визуелни формати.

Анкета

Дали ви се допаѓа веб страната?
 

Врски

Macedonia Timeless

Exploring Macedonia

Културата во Р.М.

 

Контакт

Н.У. Центар за култура "Кочо Рацин" - Кичево
"Александар Македонски" бр. 72
Кичево, 6250
Република Македонија
Библиотека: +389(0)45221075
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Вести од културата