На 26 Ноември во Центарот за култура ќе се одржи Концерт "Со наши мотиви" Нита Речи & Quintet со почеток од 19 часот.

Програма:

1.Кога го испратив виножитото. 2.О душо. 3.Подари ми ги шарените очи. 4.Порасна момето. 5.3 даириња. 6.Ти во тој рид. 7.Отвори ги црните очи. 8.Дада ќе те продава. 9.Цвету,цвет. 10.Овчарка. 11.Едерлези.

На сцена ќе се појават: -Нита Речи-Вокал -Јетмир Мехмеди-Гитара (аранжман на песни) -Вулнет Незири-Пиано&Обоа (аранжман на песни) -Арбер Тахири-Виолона -Динко Стипанцев-Контрабас -Дејан Апостоловски-Тапани

Контакт

Н.У. Центар за култура "Кочо Рацин" - Кичево
"Александар Македонски" бр. 72
Кичево, 6250
Република Македонија
Библиотека: +389(0)45221075
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Вести од културата