Неколку години наназад веќе од 2014 на 28 Ноември кој е ден на Албанското знаме во Центарот за култура „Кочо Рацин“се одржува фестивалот за деца и млади Дита Јоне на кој учествуваат деца и млади од Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора а кој е во организација на здружението КУЛТ и уметниците Бесијана Мехмеди и Шкодран Толај.

 

28.11.2018г. (Среда)

Поч. 16 час.

Центар за култура (голема сала)

 

Контакт

Н.У. Центар за култура "Кочо Рацин" - Кичево
"Александар Македонски" бр. 72
Кичево, 6250
Република Македонија
Библиотека: +389(0)45221075
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Вести од културата