При Центарот за култура повеќе години успешно работи ликовен клуб во кој членуваат пасионирани членови под раководство на професионален ликовен педагог, тие создаваат ликовни творби со различни мотиви:пејзажи,мотиви од кичевската чаршија,мртва природа,ликови,апстракции и други сликарски техники.Во  Центарот за култура „Кочо Рацин“ постојано се организираат  изложби од врвни уметници од земјава и странство со што љубителите на ликовната уметност имаат можност да проследат изложби на слики ,графики,карикатури и др. од  кои само оваа година се одржаа над дваесет изложби со што се негуваат современите дострели на сликарството.

Контакт

Н.У. Центар за култура "Кочо Рацин" - Кичево
"Александар Македонски" бр. 72
Кичево, 6250
Република Македонија
Библиотека: +389(0)45221075
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Вести од културата